A-Film
A-Film
 
packshot The Ultimate World War II Collection (box 8)
Synopsis Ultimate World War II Collection, The (box 8)
De Tweede Wereldoorlog bracht ontelbare verhalen voort. Verhalen over heldenmoed, oorlogsstrategie en intrige. Maar ook over de ergste oorlogsmisdaden die de mensheid ooit had gezien. Over gewone mensen die in ongelofelijke situaties verzeild raakten.

Tien van deze verhalen zijn bij elkaar gebracht in de Ultimate World War II Collection. Zoals het verhaal van SS-officier Dr. Kurt Gerstein die in Costa-Gavras’ meesterwerk Amen zijn leven op het spel zet om het Vaticaan op de hoogte te brengen van de Holocaust. Generaal Douglas MacArthur (Tommy Lee Jones) die in Emperor het lot van Japan bezegelt. En het zelden gehoorde verhaal van hoe Finse en Duitse troepen in de zomer van 1944 aan het Oostfront het oprukkende Russische leger proberen te stoppen in Battle For Finland en Beyond the Frontline. Ook het Nederlandse perspectief ontbreekt niet, met de moderne klassieker Oorlogswinter van Martin Koolhoven en het aangrijpende Sonny Boy, waarin de liefde grenzen trotseert. Dat thema staat ook centraal in Barbara en in Ang Lee’s Lust, Caution. In het international gelauwerde Wunderkinder is het dan weer de muziek die verbindt. Boys from Brasil, genomineerd voor 3 Oscars, mag ook niet ontbreken in deze box.
Tien films met tien verschillende perspectieven op de Tweede WereldoorlogDeze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie | Instellingen