A-Film
 
packshot As it is in Heaven de 3 mooiste films over koren (box 3 nw)
Synopsis As it is in Heaven ? de 3 mooiste films over koren (box 3 nw)
AS IT IS IN HEAVEN
De drie mooiste films over koren -

Deze box bevat drie films waarbij koren centraal staan en laat zien dat passie voor muziek aanstekelijk kan werken.

In OH HAPPY DAY is Hannah een verveelde huisvrouw in een rustig Deens plaatsje waar de idylle van weleer plaats heeft gemaakt voor kleinburgerlijkheid en racisme. Het kerkkoor, waar ze zich bij aansluit, lijkt patent te hebben op de meest saaie en ongeïnspireerde uitvoeringen van kerkliederen. Wanneer Jackson, de zwarte leadzanger en predikant van een Amerikaans gospelkoor per toeval in het dorp terechtkomt, wordt hij overgehaald om met het koor te repeteren en om hen te voorzien van een hoognodige dosis inspiratie.

Het voor een Oscar® genomineerde bioscoopsucces AS IT IS IN HEAVEN beginnen we het verhaal aan de andere kant. Daniel Daréus besluit na een succesvolle carrière als dirigent noodgedwongen het rustiger aan te gaan doen en keert terug naar zijn geboorte dorp. Het blijkt dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. Als leider van het plaatselijke koor moet hij door al deze nare jeugdherinneringen heen. Hij merkt dat zijn passie voor muziek hem en de andere leden van het koor helpt bij het overwinnen van hun angsten.

In LES CHORISTES probeert Clément Mathieu, met dezelfde passie, kinderen op een tuchtschool op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek. Christophe Barratier’s regiedebuut is een tijdloos verhaal van jeugdjaren zoals ze worden ervaren door een kleurrijke verzameling ontspoorde kinderen.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie | Instellingen