A-Film
 
poster Zero Dark Thirty
Synopsis Zero Dark Thirty
The biggest manhunt in history!

Na de met 6 Oscars® bekroonde film The Hurt Locker komt regisseur Kathryn Bigelow met een nieuwe, spannende thriller: Zero Dark Thirty. De film is genomineerd voor 4 Golden Globes waaronder: Beste Film, Beste Scenario, Beste regie en Beste Actrice. De film vertelt het verhaal van de klopjacht op Osama Bin Laden, de man achter de grootste terroristische aanval ter wereld. Alle geheime diensten van Amerika zijn op zoek naar de meest beruchte terrorist ter wereld en falen hem te vinden. Het is uiteindelijk de intelligentie en opmerkzaamheid van 1 vrouw die ervoor gezorgd heeft dat Osama in handen valt van de Navy SEALS.

Het gerucht doet de ronde dat scenarist Mark Boal kon beschikken over de geheime tapes (uit de zwarte doos van de gecrashte helicopter) van de operatie. Dit zorgde voor heel wat ophef binnen de US Secret Service.

Hoofdrollen worden vertolkt door Jessica Chastain (The Tree of Life) en Mark Strong (Tinker Tailor Soldier Spy).Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie | Instellingen