A-Film
  NL | FR
promo ZWARTBOEK VERKOCHT AAN NOORD AMERIKA

ZWARTBOEK VERKOCHT AAN NOORD AMERIKA

ZWARTBOEK VERKOCHT AAN NOORD AMERIKA

ZWARTBOEK VERKOCHT AAN NOORD AMERIKA

Sony Pictures Classics (SPC) heeft de rechten van Verhoevens comeback ZWARTBOEK gekocht voor USA, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en India.
SPC is betrokken geweest bij enkele van de grootste onafhankelijke film releases van het afgelopen decennium. Succesvolle titels als Capote, Crouching Tiger Hidden Dragon en Hable con Ella gingen ZWARTBOEK voor. Het totaal aantal landen waar de film zal worden uitgebracht komt daarbij op een recordaantal van 61.

Meer dan 180.000 bezoekers hebben de film in de eerste week bezocht, de film heeft daarvoor de Gouden Film in ontvangst mogen nemen. Zwartboek is geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Oscars en bekroond met een Giovanni Award op het filmfestival van Venetië.

Zwartboek, naar het scenario van Gerard Soeteman en Paul Verhoeven, is een oorlogsthriller over een jonge joodse vrouw (Carice van Houten) die zich aansluit bij het Haagse verzet. Om zijn zoon te redden haalt de leider van het verzet haar over om een affaire met het hoofd van de SD te beginnen. Ze wordt steeds verder meegezogen in een dodelijk web van dubbelspel en verraad.

De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman en Halina Reijn. De film is geproduceerd door Fu Works in samenwerking met Egoli Tossell Film, Clockwork Pictures, Motel Films, Hector en de Motion Investment Group. Een VIP Medienfonds 4 productie, in coproductie met de AVRO.

 ZWARTBOEK draait op dit moment in 90 bioscopen.

21-09-2006
A-Film Distributie
A-Film
promo ZWARTBOEK VERKOCHT AAN NOORD AMERIKA

> Zwartboek

Delen |

Producten
packshot Zwartboek
DVD (S)-2
packshot Zwartboek
DVD (S)-blinden&slechtzienden
packshot Zwartboek
CD-Luisterboek-dubbel CD
packshot Zwartboek
BD (S)
packshot Zwartboek
DVD (S)

Gerelateerd nieuws:

2015 A-Film Distributie


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie | Instellingen