A-Film
  NL | FR
A-Film

PERSBERICHT - BITTERSWEET IN COMPETITIE TIJDENS NEDERLANDS FILM FESTIVAL

De documentaire Bittersweet is geselecteerd voor de Debuut Competitie van het 34e Nederlands Film Festival (NFF). De Debuut Competitie maakt deel uit van de NFF Jaarselectie. De film volgt de Australische, vrouwelijke bokser Diana Prazak en haar trainer Lucia Rijker, zelf zesvoudig wereldkampioen, tijdens hun voorbereiding voor het gevecht om de WBC wereldtitel in Stockholm tegen de ongeslagen wereldkampioen en huidig nummer 1 Frida Wallberg.

A‐Film Benelux brengt de film 2 oktober uit en de film zal op 27 september in première gaan bij het NFF.

Prijzen

De documentaire van filmmaker Marieke Niestadt is met groot succes geïntroduceerd in Amerika. Bittersweet ontving daar prijzen op verschillende festivals waaronder twee keer de publieksprijs. Op het Firsttime Filmfest in New York ontving ze de Outstanding Achievement Award in directing. Niestadt: "Dat Bittersweet na de USA nu ook in Nederland in première gaat op het NFF is al waanzinnig leuk en dan ook nog in competitie!"

Synopsis

De vrouwelijke bokser Diana Prazak neemt een zeer ambitieus besluit door op een uitnodiging in te gaan om tegen de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld Frida Wallberg te vechten. Beide vechtsters zijn totaal verschillend. De onverslaanbaar geachte Frida is een prachtige verschijning met blond haar en krijgt volop aandacht van media, sponsoren en fans. Diana daarentegen knoopt de eindjes aan elkaar en is in de anonimiteit bezig met haar gepassioneerde training. Bijzonder is echter dat zij getraind wordt door zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker. Bittersweet volgt deze twee vrouwen en bouwt op naar een dramatische wending. Is dit waar Diana het allemaal voor deed? Filmmaker Marieke Niestadt geeft ons een unieke kijk in de wereld van het vrouwen boksen. Met aan de ene kant glitter en glamour en aan de andere kant het keiharde bestaan, de gepassioneerde trainingen en de gruwelijke gevolgen…

22-07-2014
A-Film Distributie
A-Film
Delen |

2014 A-Film Distributie


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie | Instellingen