A-Film
  NL | FR
promo Stand Van De Zon De
 
poster De Stand Van De Zon
Synopsis Stand Van De Zon, De
Na een bewind van tweeëndertig jaar moest Soeharto in 1998 als president van Indonesië aftreden ten gevolge van de voortwoedende crisis. Het was het begin van een woelige periode die in Indonesië de Reformasi genoemd wordt. De politieke veranderingen in Indonesië gingen gepaard met opstanden, armoede en onzekerheid. Tweehonderd miljoen Indonesiërs hebben daar nog steeds onder te lijden. Zo ook de hoofdpersonen uit De Stand van de Zon: de 60-jarige vrouw Rumidjah, haar zonen Bakti en Dwi en haar vriendin Ibu Sum.

Eens in de vier maanden gaan Rumidjah en haar vriendin naar hun geboortedorp om de familie op het platteland te helpen bij de oogst. Voor Rumidjahs zonen is de stad de wereld. Bakti, de jongste, slijt zijn dagen met gokken en duivensport. Ook vecht hij met de studenten mee tegen de militairen. Dwi vindt dat Bakti een baan moet zoeken en zich via de 'normale' weg met de politiek moet bezighouden: via de stembus.

Tijdens het filmen van een demonstratie werd filmmaker Leonard Retel Helmrich in 1995 opgepakt. Vanaf het moment dat hij in 1997 naar Indonesië terug kon keren, heeft hij Rumidjah en haar familie met de camera gevolgd.Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie | Instellingen